Найбільші ведмеді в світі

0

Серед найбільш великих ведмедів можна виділити бурого ведмедя кадьяка, грізлі, білого ведмедя. Все це тварини величезної ваги і довжини. Є рекордсмен і серед плюшевих іграшкових ведмедів.

Найбільший плюшевий ведмідь

Плюшевий ведмідь-рекордсмен, визнаний найбільшим у світі, майже двадцять років день у день зустрічав відвідувачів музею плюшевих іграшок, стоячи біля входу. Музей знаходився в місті статфорді. Весь цей час він був предметом захоплення маленьких відвідувачів. Висота даної іграшки три метри тридцять сантиметрів. Складно уявити, яка вага цього гіганта.

За роки роботи, виставку відвідали не менше мільйона чоловік. На жаль, в 2007-му році музей закрили, і цей ведмідь, як і інші експонати, був виставлений на продаж.

Великі білі ведмеді

У білих ведмедів є кілька інших назв-це полярний ведмідь, морський, північний і ошкуй. Білий ведмідь походить від бурого. Найбільші екземпляри виростають до трьох і більше метрів і можуть важити близько восьмисот кілограм, однак, це велика рідкість. Зазвичай самець знаходиться в межах довжини двох-двох з половиною метрів, його вага не перевищує половини тонни.

Зовні ошкуй і бурий ведмідь мають помітні відмінності. Голова білого ведмедя плоска на витягнутій шиї, вуха маленькі. Шерсть буває не тільки білою, але і жовтуватою. Дивно, що у всіх полярних ведмедів чорна шкіра. Це неможливо помітити через щільну шерсть.

Ошкуй мешкає в північній півкулі і харчується моржами, нерпой, морськими зайцями та іншими морськими тваринами. Щоб їх зловити, ведмідь ховається в укритті, а потім приголомшує ударом по голові.

Полярні ведмеді вже давно занесені до червоної книги. Причина в тому, що вони повільно розмножуються, а їх дитинчата нерідко стають здобиччю інших хижаків. На цих ведмедів полюють браконьєри. Щорічно ними знищується не менше двохсот особин.

Величезні ведмеді кадьяки

Один з підвидів бурих ведмедів-кадьяк. Серед хижаків планети він найбільший. Це підтверджують його розміри. Висота в холці особини цього підвиду досягає півтора метрів, а довжина – близько чотирьох метрів. Вражає і вага ведмедя-гіганта. Так, самка важить чверть тонни, а дорослий самець майже чотириста п’ятдесят кілограм. Ці параметри є середніми, при цьому бувають екземпляри, що досягають ваги в одну тонну.

Місце проживання цього підвиду-острів кадьяк і острова кадьякского архіпелагу, тобто там, де зима триває недовго і завжди багато різної їжі. Як і інші ведмеді, в зимовий час кадьяки впадають в сплячку. Їх харчування – не тільки тварини, ці ведмеді не відмовляються від падали, їдять корінці, ягоди і трави. У період нересту лосося, кадьяки із задоволенням ласують їм.

Тварини спаровуються влітку, восени починається розвиток заплідненої клітини. Не більше трьох дитинчат народжуються в січні або лютому, коли самка знаходиться в стані зимової сплячки. Діти залишаються з матір’ю перші три роки життя.

Кадьяки-вимираючий підвид бурих ведмедів. Їх залишилося менше трьох тисяч особин. Однак, згідно з офіційним дозволом, проводиться відстріл ста шістдесяти особин щорічно.

Найбільші грізлі

Ще один великий підвид бурого ведмедя, що вважається другим за габаритами після кадьяка, називається грізлі. Його територія проживання-аляска і канада. Ще недавно грізлі можна було зустріти і в мексиці. Зовні він особливо нічим не відрізняється від інших бурих ведмедів. Єдиною відмінністю є довжина його кігтів, які можуть досягати п’ятнадцяти сантиметрів. Саме з цієї причини грізлі ніколи не лазять по деревах.

Деякі особини важать близько тонни при довжині близько чотирьох метрів. Здалеку грізлі здається злегка сивуватими, причина в тому, що, будучи бурим, подекуди він покритий сірим хутром. Поки ведмеді маленькі, їх кігті ще зовсім невеликі, що дозволяє грізлі лазити по деревах, розоряти вулики і харчуватися рослинною їжею.

Основне харчування дорослої особини-тваринна їжа. Грізлі-прекрасно ловить рибу. Людині дуже небезпечно зустрічатися з цим хижаком. Він одним ударом лапи може завдати смертельного удару. Відомо, що цей підвид бурого ведмедя і білий ведмідь можуть схрещуватися.

Найбільший ведмідь у світі

Найбільшим ведмедем в історії вважається гігантський короткомордий печерний ведмідь, що жив колись в південній америці. Він відомий, як arctodus. На думку вчених, такі ведмеді жили приблизно від двох мільйонів років тому до п’ятисот тисяч років тому.

Маса гігантського хижака доходила до двох тонн, а зростання було не менше трьох з половиною метрів. Харчувався печерний ведмідь левами, шерстистими носорогами, вовками, тиграми, гігантськими лосями і оленями. Він володів величезною силою укусу.

В аргентині в 1935-му році був знайдений скелет короткомордого печерного ведмедя. Згідно із заявою national geographic, у світі немає нічого навіть трохи схожого на такого потужного хижака.

У 2006-му році на алясці був убитий величезний грізлі-людожер. Якби він міг встати на задні лапи, то був би висотою близько чотирьох метрів тридцяти сантиметрів. Вага ведмедя виявився сімсот двадцять шість кілограм.

А ось найменший ведмідь біруанг, за даними uznayvse.ru, важить всього 25 кг у дорослому віці. На сайті є докладна стаття про найменших ведмедів.