Найрідкісніші тварини світу

0

На землі існує багатомільйонне різноманіття видів тварин, на жаль, чисельність деяких з них, вимірюється десятками.

Міжнародний союз охорони природи визначає частку вимираючих видів як 40% всіх організмів, заснованих на різноманітності видів, відомих до 2006 року. Ми розповідаємо про найрідкісніших тварин світу, що живуть на нашій планеті.

Жираф ротшильда

Немає в світі жодного ссавця, який був би вище, ніж жираф ротшильда. Зростання самця становить більше п’яти з половиною метрів, самка нижче на метр. Вага самця практично дві тонни, самка важить трохи більше тонни.

Звертає на себе увагу красиве забарвлення тварин, а також нестандартне для жирафів число ріжок: не традиційних два, а п’ять. Живуть ці жирафи тільки в кенії і уганді. За словами екологів, в природі залишилося не більше семи сотень жирафів ротшильда.

Північний гладкий кит

Північний кит має довжину до 21 метра (самці), а важить близько ста тонн. Практично половину всієї маси становить китовий жир. Північний кит мешкає в атлантичному океані, в більшій частині на північному заході, в той час як на сході повністю винищений.

В даний час його можна зустріти у водах нової англії і в мексиканській затоці. Збереглося близько трьохсот особин.

Білий лев

Вид відкритий порівняно недавно-в 1975 році. Він налічує близько трьох сотень особин, які нині мешкають не в дикій природі африки, а в необхідних для збереження виду умовах, які є в спеціальних заповідниках пар. Довжина білого лева становить більше трьох метрів, а вага
Може досягати 310 кілограмів.

Тонкинский ринопитек

Зустріти цю тварину із загону приматів можна тільки на півночі в’єтнаму, поруч з річкою сонг-кой. Вони відносяться до сімейства мавпячих. Мешкають на деревах, де створюють гареми. Харчуються листям, бамбуком і фруктами. До сьогоднішнього дня їх збереглося менше 250 особин. Тривалість життя досягає двадцяти років. Жіночі особини здатні народжувати по одному дитинчаті в рік.

Папуга какапо

Єдиний у світі папуга, який в процесі еволюції втратив здатність літати, мешкає в новій зеландії. Ймовірно, це сталося через відсутність хижаків, які могли б завдати шкоди папузі. Максимальна висота, з якою птах може планувати, становить 25-30 метрів.

Більшу частину дня він проводить пасивно в гнізді, а вночі починає полювання, щоб добути собі їжу. Какапо живе довго, в середньому дев’ять десятків років. На даний момент залишилося менше ста особин папуги какапо.

Долгопят

Звір відноситься до загону приматів. Долгопяти існували на планеті ще 55 мільйонів років тому. Вони мають досить забавну зовнішність, великі милі очі, а також мімічні зморшки, які дозволяють змінювати вираз обличчя в залежності від ситуації.

При цьому вони дуже маленькі і поміщаються в долоньці. Живуть долгопяти в лісах філіппінських островів. Більшу частину життя вони проводять на деревах. У нічний час доби виходять полювати в пошуку видобутку.

Червононогий ібіс

Ібіс має великий розмір для особин свого виду, досягаючи 78 см. У птиці оперення білого кольору, яке набуває сіруватий відлив в період розмноження. Раніше червононогий ібіс налічував величезну кількість особин в різних країнах світу.

Однак до наших днів уціліли менше двадцяти особин, які охороняються від хижаків і браконьєрів. Вдень ібіс мешкає в долинах річок і на рисових полях, а в нічний час – на високих деревах.

Хоботковая собачка петерса

Важко сказати, чому цей звір називається собачкою. Все, що об’єднує її зі звичною всім собакою, це чудовий нюх, який допомагає невеликому чорно-помаранчевому звірку шукати супротивників на своїй землі, а також визначати, де знаходиться самка.

Мешкає собачка петерса в кенії, танзанії і на близьких до танзанії островах. У денний час доби собачка шукає комах, якими харчується, а вночі відпочиває в маленьких ямках, в яких вона самостійно робить гніздо з гілок і трави.

Гігантська м’якотіла черепаха

Унікальний вид черепахи, який має лічену кількість представників. Водиться вона виключно в прісній воді, а вага досягає двох сотень кілограмів. Панцир у черепахи відсутній, а тіло вкрите м’якою шкірою, що невластиво більшості черепах у світі.

Сніговий барс

Представник сімейства котячих має світло-сірий колір і густе хутро. Живуть вони в горах азії: в гімалаях, на тибеті і алтаї. Барси мають одиночний уклад життя. Харчуються вони козлами, козулями, баранами, оленями.

Шлюбний період у білих барсів припадає на лютий-березень, а виробляти потомство вони можуть після досягнення трьох-чотирьох років. Самка може народжувати два рази на рік.

Фледур пропонує вам познайомитися зі статтею про тварин-довгожителів.